30 April 2011

shell

slalunye,,kami sekeluarge mnginap @ bekumpul kat penjare sg.udang melaka,kami bkn tido kat dlm pnjare taw,tpi tido kat umah umah kak long n abg ipar(abg anip) yg dduk kat quarters sne..hehe
kalu tdo kat sne,,aktiviti wajib kami waktu pgi adelah membeli ikan segar dkat pntai puteri..mmg terbaik la ikan2 segar kat sne..=)smbil beli ikan,,smbil2 2 bleh main air laut..
dah 2 ape kne mngene bli ikan segar ng tjuk entri shell ni ea??nak isi minyk ke ape nih??hehe
nak dijadikan crite..tdi g pasar,,mak sruh bli ikan,,pas 2 dlm nak mncari ikan 2,,kami nmpak ade pcik 2 jual sejenis seafood nie :
yg nie nme die shell..pcik yg jual bnde nie pon xtau name die..pcik 2 kate org biase sbut shell je...shell nie ssh nak dpt katenye..kami pon bli la dgn niat nak mncube..1kg=RM8
 bwak blik,,sruh mak masak..hehe
pas 2 mak msk goreng cili api..yg sebelah 2 ikan msak gulai tempoyak,,nmpak ckit je..hehe
nie la isi shell..


not bad gak la rse die,,lbih kurg mcm kerang je..
tq mak msk kan shell nie..pndai mak msk..nyummy2..

3 ulasan:

leeya berkata...

lau tempat ak keje lu kate nih name die scalop..hahaha

My sWeeT LoLypOp berkata...

owh..yeke..aku pestime nengok..2 yg truje ckit..

leeya berkata...

poyo..haha x de teruje nye pun..:P